Kun je voetballen op anderhalve meter?

8 juli 2020

Toen half maart de corona-lockdown onze nieuwe werkelijkheid werd voor onbepaalde tijd, bedacht Paul Mulder van Studio 212 Fahrenheit dat het toch wel heel erg zonde zou zijn als er niet meer gevoetbald zou worden. Dus bedacht hij een spannend spel op anderhalve meter, met voetbal als basis.

Samenwerking Tckl en Studio 212 Farenheit

Samen met Tckl werd het spel doorontwikkeld tot een corona-proof en ready-to-play, maar vooral spannend en leuk potje afstandsvoetbal; ZoneVoetbal was geboren. Het spel is uitgebreid getest en goed bevonden bij de jeugd van FC Groningen en de amateurs van Corenos uit Roodeschool. Het is een uitstekend alternatief voor amateurclubs die nu niet of moeilijker kunnen trainen door de beperkingen van 1,5 meter afstand tussen spelers, maar ook voor jeugdvoetbalteams omdat het spel veel spelinzicht geeft en techniek verbetert.

De eerste reacties van FC Groningen en Corenos zijn enthousiast. De mannen hopen natuurlijk, net als iedereen, dat we allemaal snel weer terug kunnen naar leven op minder afstand. Maar tot die tijd zetten ze zich in om Zonevoetbal te introduceren bij amateurclubs die nu geen wedstrijden kunnen spelen.

Meedoen?

Studio 212 Farenheit en Tckl zouden graag een toernooi organiseren waar teams tegen elkaar spelen om ZoneVoetbal verder te verbeteren en mensen kennis te laten maken met het nieuwe spel. Lijkt je het leuk om met je voetbalteam hieraan mee te doen? Neem dan contact op via onze contactpagina of mail naar info@tckl.nl.

Kies het beste voor jou en je gasten

Met Tckl kies je voor de beste oplossing voor het Guest Management van al je fysieke, online en hybride evenementen. Nodigt jouw organisatie regelmatig gasten uit voor verschillende evenementen? Zorg dat je vanaf nu alles perfect hebt geregeld.